Жінки, мир, безпека

2020-06-19

Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека"

31 жовтня 2000 року Рада Безпеки ООН на 4213-му засіданні одноголосно прийняла Резолюцію 1325.

Резолюція стала першим офіційним кроком такого рівня на визнання непропорційного впливу війни на жінок, а також важливості жіночої участі та лідерства в запобіганні конфліктам і побудові миру.

Активна участь жінок розглядається як необхідна умова для досягнення міжнародного миру і безпеки в широкому розумінні цієї концепції.

Без сумніву, Резолюція 1325 була одним із головних досягнень глобального руху жінок, а також одним із найнатхненніших рішень Ради Безпеки ООН.

Це знакова резолюція і ключове джерело ідейної підтримки для прихильників гендерної рівності в усьому світі, оскільки вона вперше пов’язує досвід жінок у конфлікті з програмою дій з питань міжнародного миру та безпеки.

Резолюція також передбачає проведення консультацій з жіночими організаціями і групами та їх включення у процес пост-конфліктної реабілітації й примирення.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 24 лютого 2016 р. № 113-р Київ "Про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року"

Д Е Р Ж А В Н А Д О П О В І Д Ь про стан реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року за підсумками 2016-2017 років

На виконання Національного плану дій з виконання резолюції ООН «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року у НВК «Марганецька ЗОШ І-ІІІ ст.№5 – ДНЗ» було затверджено плани заходів щодо попередження домашнього насильства, попередження торгівлі людьми, створення безпечного середовища в закладі, щодо запобігання насильству та формування ненасильницьких моделей поведінки серед учнів.

Робота з цих питань велася систематично відповідно до наказів директора.

Педагоги закладу пройшли тематичні тренінги «Кроки до порозуміння» - 2 чол., підготовлено спеціаліста медіації і вирішення конфліктів, який взяв участь у тренінгу «Медіація та вирішення конфліктів» - 1 чол., «Протидія торгівлі людьми» - 1 чол.(ДАНО).

Регулярно проводиться робота з педагогами щодо організації роботи з з учасниками освітнього процесу з питань гендерної рівності, попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статі, булінгу у учнівському середовищі, нетерпимості до дискримінації.

Ці питання розглядалися на нарадах при директорві, педагогічній раді, батьківських зборах.

Протягом останніх 6 років активізовано діяльність з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії домашньому насильству, яке є однією з найбільш гострих соціальних проблем в Україні.

У закладі постійно проводяться інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на формування у молоді стійких переконань щодо норм культури миру, толерантності, протидії конфліктам, гендерному вихованню,формуванню негативного ставлення до явища торгівлі людьми; заходи, спрямовані на формування особистості, яка вміє оптимально вирішувати складні питання своєї життєдіяльності, успішно досягати індивідуальних і суспільних цілей, вибудовувати соціально очікувані моделі поведінки свідомого громадянина, а також конструктивної поведінки у небезпечних ситуаціях.

Протягом року проводяться бесіди, тренінги, перегляд відео, важливим є щорічний День психологічного здоров’я, тренінги:

- «Стоп жорстокому поводженню з дітьми»;

- «Насилля в сім’ї – актуальна проблема сучасного суспільства»

- «Торгівля людьми – як уберегтися від небезпеки»;

- «Захисти дітей від насильства та жорстокогоповодження»;

- «Попередження насильства в сім’ї»;

- «Відкрите та ефективне спілкування. Попередження жорстокого поводження та насильства в сім’ї тамолодіжному середовищі»;

- «Разом заради миру: повага, безпека та гідність для всіх».

Кiлькiсть переглядiв: 953

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.