Книга - золота криниця мудрості, черпайте з неї знання

2020-04-23

Книга - золота криниця мудрості, черпайте з неї знання

23 квітня-це один із знакових днів у міжнародному календарі. У цей день міжнародна спільнота святкує Всесвітній День книги і авторського права.

Виявляється, що саме цей день є днем народження або смерті всесвітньо відомих письмеників: Моріса Дрюона, Володимира Набокова, Сервантеса, Шекспіра.

Цікаво, що ідея святкування Дня книги виникла в Каталонії. У цей день там дарують один одному у подарунок книгу, а тому , хто купить книгу, вручають троянду.

Сьогодні, у час інформаційних технологій, друкована книга витісняється електронною. Можна, звичайно, мати книгу , яка зацікавила нас у мегабайтах, але чи замінить вона спілкування з книгою, яку відчуваєш фізично: тримаєш в руках, вдихаєш запах, слухаєш шерхіт сторінок?

Значення книги в житті кожної людини важко переоцінити. Безперечно, вона має вплив на формування людини як особистості: вона і носій інформації, і порадник, і вихователь. Мало що так яскраво характеризує людину, як те, яка література її цікавить, захоплює?

Наприклад, засновника корпорації Apple In Стіва Джобса цікавили книги, присвячені особистості, яка постійно знаходиться у боротьбі. Його улюблені герої - мужні і сміливі, завжди отримують перемогу і із труднощами життя: " Виживуть лише параноїки"Эндрю Гроува,Фрэнсиса Мур Лаппе “Дієта для маленької планети”,Айна Ренда “Атлант разправив плечі”,Парамаханса Йогананда “Автобіографія йога” тощо.

Можливо, саме зараз, під час карантину, у хвилини важких роздумів і хвилювання, варто подивитися на світ очима сильної та успішної людини, яка цінувала книгу як джерело знань, натхнення, приклад для наслідування. На жаль, я не прочитала жодної з цих книг. А ви? Книги – золота криниця мудрості, черпаймо ж з неї не тільки знання, а і бажання жити, долати труднощі, радіти життю.

Педагог- організатор Келипенко Т.М.


/Files/time_jobs_4.jpg

Стив Джобс в домашнем офисе, декабрь 2004 года. Фото: Diana Walker. Источник—www.spd.org. Книги на поличках ? Вони вразили тільки мене?

Кiлькiсть переглядiв: 172

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.